Hoppa till innehåll
Halmstad 035 - 260 42 00
Falkenberg 0346 - 45 03 20
Varberg 0340 - 50 07 90

En del av kretsloppet

Återvinning är en stor och viktig del av miljöarbetet i Sverige.

Inom vår återvinnings- och avfallsverksamhet har vi komprimerande fordon, kranbilar och lastväxlare samt flera mindre skåpbilar. Till lastväxlaren med kran har vi även maskinflak som gör att vi kan utföra flyttning och transporter av fordon och material. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vi på Petterssons Miljöåkeri är en självklar och aktiv del i detta kretslopp och ansvarar idag för insamlandet av olika typer av förpackningar från återvinningsstationerna i Halmstad, Laholm, Hylte, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka kommun.

Vi städar också återvinningsstationerna i Halland och i nordvästra Skåne. På många återvinningsstationer hanteras det väldigt stora mängder med förpackningar av olika material. Flera behållare töms varje dag och vi städar flera stationer dagligen.

Tyvärr dumpas även skräp, byggavfall och ibland halva bohag på återvinningsstationerna. Det är ett miljöbrott att lämna annat material än förpackningar på återvinningsstationerna. Övrigt avfall lämnas på de bemannande återvinningscentralerna.

Alla tömningar och städningen bekostas genom förpackningsavgiften av alla konsumenter som köper förpackningar. Företag och verksamheter betalar en lägre förpackningsavgift men de får inte heller lämna sina förpackningar och såklart inte heller annat avfall på återvinningsstationerna.

Företag och verksamheter ansvarar för sin återvinning och avfallshantering själva och oftast tillsammans med något företag i branschen.